ONTWIKKELING
Bij het ontwikkelen van simulatietraining is het belangrijkste om het doel voor ogen te houden. Wat is de behoefte van de cursist en waar wil de organisatie verbeteren in kwaliteit? Een heldere inventarisatie van deze onderwerpen geven de kaders van het ontwerp van de training. Door vervolgens met de professionals uit de praktijk te kijken naar de instellingspecifieke processen kan een training op maat gemaakt worden die aansluit bij de doelgroep. Mijn ervaring is dat dit proces een zeer belangrijk onderdeel is om een realistische cursus te kunnen ontwikkelen.
SCENARIO’S
Wanneer het kader duidelijk is waarbinnen de training vorm moet krijgen, zal ik gaan kijken naar de theorie die binnen de cursus aan bod moet komen. De onderdeelspecifieke theorie geeft mij namelijk de basis om de scenario’s voor de simulatietraining te schrijven. Het schrijven van scenario’s is het onderdeel waarmee je de cursus uiteindelijk de inhoud geeft die het succes zal bepalen. Ik vind het een erg leuke en uitdagende taak om de scenario’s van een simulatietraining zo goed mogelijk te laten aansluiten op de realiteit. Maar ook om deze inhoudelijk zo in elkaar te zetten dat de behandelde theorie een basis geeft het scenario succesvol te kunnen doorlopen.
TRAINING
Door ervaring met simulatietraining voor verschillende doelgroepen en specialismen ben ik breed inzetbaar. Het geven training kan ik zowel zelfstandig als in teamverband.
Training geven blijft voor mij het leukste onderdeel. Het zien van het enthousiasme van de cursist geeft veel voldoening maar daarnaast ook inspiratie voor het verbeteren van een cursus. Onderwijs geven en ontwikkelen betekent ook dat je telkens zelf moet blijven leren van de ervaringen van de cursist. Daarom hecht ik veel waarde aan intensieve evaluatie van elke training en cursus. Desgewenst verzorg ik aansluitend bij de cursus een compleet online evaluatiepakket waarbij de resultaten in een duidelijk overzicht beschikbaar zijn.