All fields are required.

Close Appointment form

ERVARING

Instructeur en ontwikkelaar Simulatietraining – Erasmus MC Zorgacademie

september 2014 – heden

Basis Acute Zorg (BAZ)

Een training speciaal ontwikkeld voor beginnende dokters die dienst doen binnen het Erasmus MC. De cursist leert om de ABCDE methodiek effectief toe te passen om zo de acuut zieke patiënt te kunnen managen. De theorie wordt d.m.v. een interactieve game getoetst die de cursist thuis kan maken. Hierdoor is tijdens de cursus zelf alle ruimte om de praktijk te oefenen. Er worden verschillende realistische scenario’s getraind met behulp van interactieve simulatoren.

Basis Intensive Acute Zorg (BIAZ)

Dit is de leereenheid om op de specialistische afdelingen te kunnen werken zoals Intensive Care en SEH. Deze leereenheid is een vervolgopleiding voor algemeen verpleegkundigen. Ook bij deze cursus wordt intensief gebruik gemaakt van scenario’s waarbij de ABCDE methodiek een dominante rol speelt.

Traumacursus Spoedeisende Hulp

Samen met andere teamleden van de zorgacademie heb ik scenario’s geschreven voor de traumacursus die gevolgd wordt door de SEH verpleegkundigen in opleiding van het Erasmus MC. Door verschillende diepgaande trauma scenario’s te oefenen proberen we de kennis steeds verder op niveau te krijgen. Daarnaast wordt men bewust gemaakt van de wijze van samenwerking en communicatie.

Instructeur en Ontwikkelaar Simulatietraining Acute Cardiologie (STAC) – CardioVasculair Onderwijs Instituut (CVOI)

januari 2011 – heden

In 2011 ben ik gevraagd om een simulatietraining te ontwikkelen voor cardiologen in opleiding. Samen met een team van cardiologen, communicatiedeskundigen en simulatiespecialisten hebben we een hoogstaande training ontwikkeld voor cardiologen in het 5e en 6e opleidingsjaar. Voor deze training heb ik een interactieve database gemaakt om voor verschillende scenario’s de patiëntendata in te kunnen zien. Dit inclusief bijpassende medische beelden zoals ECG’s, CTscan’s en echobeelden. Hierdoor krijgen de scenario’s op medisch gebied extra diepgang waardoor de uitdaging op niveau is voor cardiologen in opleiding.

De Simulatietraining Acute Cardiologie vindt plaats in het Skills Lab van het Erasmus MC in Rotterdam. Het Skills Lab beschikt over professionele en zeer realistische simulatieruimten en diverse high tech simulatoren. Dit alles om de leerervaring optimaal te maken. Naast mijn continue betrokkenheid bij de verdere ontwikkeling van deze cursus verzorg ik als instructeur verschillende onderdelen van deze training.

Instructeur Fundamental Critical Care Support – Organisatie- en Congresbureau Interactie

maart 2013 – januari 2015

Begin 2013 is mij gevraagd de nieuw gestarte ééndaagse FCCS cursus te ondersteunen. Tijdens de verschillende onderdelen van deze cursus heb ik samen met de Intensivist-instructeur beginnende medici getraind in de basisskills van de Intensive Care. In 2014 ben ik gevraagd om vaste instructeur te worden om zo een constante factor te zijn voor de overige Intensivist-instructeurs. Door het grote aanbod aan cursisten ben ik steeds meer onderdelen zelfstandig gaan doceren. Ik ben erg enthousiast over deze cursus omdat deze volledig aansluit bij mijn werkervaring. Erg leuk om mijn ervaring te delen met jonge enthousiastelingen!

Instructeur en Ontwikkelaar Simulatietraining – Multi disciplinary EDucation & SIMulation centre: Medsim

juni 2010 – december 2014

Vanaf de opening van dit innovatieve bedrijf heeft dit mijn interesse gewekt. De moderne manier van educatie heeft veel voordelen en is daarbij zeer effectief.

In 2010 ben ik gevraagd om een multidisciplinaire teamtraining op te zetten voor de Intensive Care van het Máxima Medisch Centrum Veldhoven. Samen met een intensivist en de simulatiespecialist van Medsim heb ik deze training ontwikkeld en georganiseerd. Daarnaast heb ik verschillende van deze trainingen als instructeur begeleidt.

Eind 2014 ben ik door Medsim gevraagd mee te denken voor een uitgebreide multidisciplinaire teamtraining voor een OK team. Mijn ervaring op het gebied van OK was weliswaar minimaal, maar door de inmiddels opgebouwde ervaring met simulatietraining heb ik samen met een chirurg en communicatiedeskundige een aantal realistische scenario’s ontwikkeld. Dit heeft tot een mooie en unieke training geleidt.